Cégismertető

Csornahő Kft.

A fűtőmű 1985 óta szolgáltatja Csorna városának a távhőt és a használati melegvizet. 1993. január 1. napjával alakult meg a Csornai Hőszolgáltató Kft., mint önálló gazdálkodó szervezet, önálló jogi személy. A Csornahő Kft. 100 %-ban Csorna város tulajdona. A társaság dolgozói létszáma jelenleg 18 fő.

A szolgáltatás a fűtőműből egy 4,5 km-es primer távvezetéken és 20 hőközponton, valamint szekunder távhőrendszeren keresztül történik.
A Csornahő Kft. területén 2002-óta kapcsolt villamos energiatermelés is folyik. A villamos energiatermelés mellett keletkező hőt a Csornahő Kft a távhőszolgáltatásban felhasználja.

A Csornahő Kft. fogyasztóinak száma és jellege:
– 407 db távfűtött lakás, ebből 274 melegvízzel is ellátott.
– 38 db külön kezelt intézmény, melyből 9 melegvízzel is ellátott.
– 76 db egyéb felhasználó, melyből 25 melegvízzel is ellátott.
– 1 db technológiai gőzfogyasztó (Konzervüzem).

A kazánházban a primer és szekunder rendszereink számítógépes felügyeleti rendszer alkalmazásával működnek. A Csornahő Kft. folyamatosan foglalkozik a fűtőmű és a rendszer fejlesztésével, valamint keresi új technológiák bevezetésének és a megújuló energia bevonásának lehetőségét is!

 

Miért előnyös a távhő?

A távhőszolgáltatás nem csak kényelmesebb és gazdaságosabb, sőt biztonságosabb megoldás, mint az egyedi fűtés, hanem környezetbarát is.

A hideg idő beálltával felmelegednek a radiátorok, és ezt mindannyian természetesnek vesszük. Bele sem gondolunk, mennyi időt, energiát, és pénzt takaríthatunk meg. Természetes a kényelem, amit a távhő biztosít:

 • folyamatos a szolgáltatás biztonsága,
 • nincs szénmonoxid mérgezés és robbanás veszély,
 • alacsony karbantartási és javítási költségeknek köszönhetően alacsony a felhasználó részéről felmerülő üzemeltetési költség,
 • egyéni igények kielégítésére is alkalmas – korszerű rendszer kialakítása esetén.

Kevesen tudják, hogy a távfűtés egyben a leginkább környezetbarát fűtési mód. Számos előnye van az egyedi fűtésrendszerekhez képest: kevesebb káros légszennyező anyagot bocsát ki a levegőbe, a lakókörnyezet közvetlen szennyezése nélkül.

 

Mitől „ZÖLDa CSORNAHŐ KFT.?

 • A környezetbarát gondolkodásmódtól!
 • A Csornahő Kft.-nél a hőtermelés ellenőrzött tüzelési körülmények mellett, optimális hatásfokkal, földgáztüzeléssel történik.
  A decentralizált egyedi fűtésekkel szemben jelentősen kevesebb a károsanyag kibocsátás mértéke.
 • A Csornahő Kft. működésének minden területén szigorú ellenőrzés alatt áll.
 • A levegőbe kibocsátott légszennyező anyagok határérték alatt tartását rendszeres mérésekkel ellenőrzik.
 • A hatékony energiafelhasználással jelentősen hozzájárulunk környezetünk védelméhez.
 • Nem pusztán az eredményes gazdálkodás a cél, hanem olyan szolgáltatást javító energiahatékonysági beruházások, karbantartások megvalósítása, működtetése, melyek a környezet védelmét és a minket körülvevő világ megóvását szolgálja.
 • A Csornahő Kft. működése során folyamatosan keresi és a lehetőségek alapján meg is valósítja azokat a műszaki megoldásokat, amelyek a gazdaságos és üzembiztos üzemvitel mellett a környezet védelmét is szolgálják. Vizsgáljuk továbbá a napelemes kiserőmű telepítésének lehetőségét is.

 

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Keressen minket kérdéseivel közvetlenül is, az alábbi elérhetőségeken:

 

Csornahő Kft.
9300, Csorna Barbacsi út 1.

 

Szántó Lajos Sándor                      ügyvezető igazgató
tel: +36-30-526-8497
email: igazgato@csornaho.hu

Egyházy Péter                                  műszaki vezető
tel: +36-30-216-6312
email: muszaki.vezetes@csornaho.hu

Szabó András                                   műszaki ügyintéző
tel: +36-30-631-2866
email: diszpecser@csornaho.hu